Функционално разпределение

Задачата на този етап е постигане на оптимална организация на пространството чрез разпределянето му по функционални зони – за хранене, релакс, развлечения, работа, почивка и т.н. Във всяка зона има различни възможности за подреждане на мебелите, които отразяват различни типични начини за употреба и по този начин осигуряват максимален комфорт и практичност. Зонирането на пространството е особено важно за малките обекти, където няма обособени помещения за всяка функция и отделните зони се преливат в едно общо пространство.

В плана на имота се обозначават отделните зони и схематично се нанясят местата и ориентацията на отделните групи мебели: релакс мебели и TV-кът, кухня, трапезария и т.н. Посочват се ходовите линии за преход от една зона в друга, по които трябва да се осигури свободно пространство.

На този етап се предвиждат промени в геометрията на помещенията като премахване на съществуващи стени и проектиране на допълнителни прегради, при необходимост; маркират се необходимите корекции в инсталациите спрямо изместванията на отделните функционални зони.

YO INTERIOR

Искате нов интериор?
Обадете ни се! Ние ще се погрижим за всичко.
+359 877 977 701