Популярните стилове в интериора

Популярните стилове в интериора

by in Стилове в интериора 27.02.2018

Здравейте, приятели! В днешно време разнообразието и възможностите в интериора са огромни, затова понякога най-трудно се оказва да изберем в каква посока да се насочим, за да бъде резултатът най-удовлетворяващ за нас и околните ни. Независимо какъв е бюджета ви, спазването на един или два интериорни стила по ваш вкус, ще осигури максимум резултат с минимум грешки.

Затова решихме да започнем този блог с поредица статии за интериорни стилове, които са едновременно популярни в сетовен мащаб и приложими спрямо местния пазар.

Преди всичко е важно да кажем, че съвременните стилове съвсем не съблюдават толкова строги принципи както традиционните („историческите“) и всеки от тях почти неминуемо съдържа примеси от други стилове. Те съществуват едновременно в ежедневието и се преплитат непрекъснато, като дават начало на нови разновидности. Това дава по-голяма свобода на избор и възможности за оформление на интериора според индивидуалните предпочитания.

Нито един от доминиралите през времето стилове в интериорния дизайн не е изчезнал напълно и намира нова интерпретация наред с новите тенденции, но създаването на интериор в чист “исторически” стил е особено трудно, скъпоструващо и за добри резултати изисква съчетаване с архитектура, изпълнена в същия стил. Затова тук ще предложим преглед само на по-известни съвременни стилове, доказали своята съвместимост с преобладаващата в днешно време архитектура. Пожелаваме ви приятно четене на следващите постове!